Skip to main content

Krögaren Samuel Samuelsson

Samuel Samuelsson är en företagsman och har sedan 90 talet varit byggt upp restauranger och kaffer. Idag så äger han ett antal fastigheter i Göteborg, Falköping och Stockholm. Han investerar i andra företag med potential och goda utvecklingsmöjligheter.  En av de större företag som han ägt är Le Pain Français som han ägt från 2003 men släppte till sina börder år 2021. Hans framgångar med företaget ledde till att Samuel Samuelsson var en av få nominerade för priset Entrepreneur of the year.

Vad gör Samuel Samuelsson idag?

Ja den, tidigare krögaren och affärsmanen Samuel Samuelsson lämnade ett varumärke som han byggt upp sedan 2003 till sina bröder och idag är mer verksam i de olika bolag han har genom sitt holding och investment företag. Samuel investerar i unga och lovande bolag och delar gärna med sig av sina kunskaper för att få andra företag och entreprenörer att växa.

Priser och utmärkelser

Samuelssons framgångar har inte gått obemärkt förbi. Han har nominerats till Ernst & Young Entrepreneur of the year 2011 och flera tidningar har skrivit om hans framgångar med tidigare ägda kafekedjan.

SAMUEL SAMUELSS OCH FRAMGÅNGARNA

Le Pain Français ett miljonbolag

2011 blev Samuel en av de finalister för det fina priset Ernst & Young – Entrepreneur of the year. Med motivering att Samuel Samuelssons förändring i företagets koncept visade sig vara avgörande för att Le Pain Français skulle lyckas. Beslutet om konceptförändringen utmärker Samuel från föregående ägare och visar på skarpt affärssinne. Målet är att bygga franskinspirerade hotell (L’hotel Français) med anslutande Le Pain Français-kaféer och fransk bistro med expansionsmöjligheter geografiskt, framförallt i Göteborg, Stockholm och eventuellt Malmö.